Általános Adatvédelmi Tájékoztató

Cégnév: WIP Kft.
Székhely: 1141 Budapest, Pered utca 16. 
Cégjegyzékszám: 01-09-067687
Adószám: 10382295-2-42

Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Az adatkezelés a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

Az adatfeldolgozás technikai jellegű adatkezelés, az adatok feletti rendelkezési és döntési joggal nem rendelkezik. 
Személyes adatnak minősül az azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Társaságunk adatkezelőként és adatfeldolgozóként tiszteletben tartja mindazon személyek magánszféráját, akik számára személyes adatot adnak át és elkötelezett ezek védelmében. 


I. Társaságunk a GDPR 13. cikke alapján az alábbi tájékoztatást adja az érintett személyek részére: 
Az Adatkezelő adatai:
Cégnév: WIP KFT
Székhely: 1141 Budapest Pered utca 16.
Weblap: www.iexpert.hu
Kapcsolattartó: Vichnalek Zsolt, ügyvezető
Telefon: +3613838361
E-mail: info@wip.hu

Adatfeldolgozás - adatfeldolgozók megnevezése: 

Ügyviteli rendszer:
Név: WIP KFT
Cím: 1141 Budapest, Pered utca 16.
Telefon: +36 1 3838361
E-mail: info@wip.hu
Weboldal: https://wip.hu
Tárolt adatok: Ügyviteli és CRM rendszerben tárolt adatok 
Műveletek: Ügyviteli és CRM rendszer üzemeltetés

Webanalitika 
Név: Google Ireland Limited Cím: Gordon House Barrow Street Dublin 4, Ireland 
Telefon: N/A 
E-mail: N/A 
Weboldal: https://www.google.com/ 
Tárolt adatok: weboldal látogatás adatok, látogató azonosító süti (cookie) 
Műveletek: weboldal látogatási adatok elemzése 

Szerver szolgáltatás, adatmentések, email és dokumentum kezelés 
Név: Tárhelypark Kft.
Cím: 1122 Budapest, Gaál József út 24. 
Telefon: +36 1 700 4140 
E-mail: info@tarhelypark.hu
Weboldal: https://www.tarhelypark.hu

Az adatfeldolgozó kizárólag olyan utasításokat hajthat végre, amelyek írásban rögzítettek. Titoktartás kötelezi a személyes adatok kezelésével foglalkozó munkavállalókat. Az adatbiztonság garantálása érdekében az adatfeldolgozó végrehajtja a szervezési és technikai intézkedéseket. Az adatfeldolgozó segíti az adatkezelőt abban, hogy teljesítse kötelezettségeit.Az adatfeldolgozó az adatkezelő döntése alapján minden személyes adatot visszajuttat az adatkezelőnek vagy töröl, törli a meglévő másolatokat, egy kivétellel, ha a tagállami vagy az uniós jog az adatok tárolását írja elő.Az adatfeldolgozó elősegíti és lehetővé teszi az adatkezelő által vagy az általa megbízott ellenőr segítségével végzett auditokat, helyszíni vizsgálatokat.Amennyiben az adatfeldolgozó további adatfeldolgozó segítségét veszi igénybe, úgy őrá ugyanazok a kötelezettségek vonatkoznak, mint amelyek eredetileg a szerződés által létrejöttek az adatfeldolgozó és az adatkezelő között.

Adatvédelmi tisztviselő: Társaságunk a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére

Adatvédelmi kérelmek: amennyiben bármilyen kérése vagy kérdése van az adatkezeléssel kapcsolatban, kérelmét postai úton a WIP KFT 1141 Budapest Pered utca 16. címre vagy elektronikusan az info@wip.hu címre küldheti. Válaszainkat késedelem nélkül, de legfeljebb 30 napon belül küldjük az Ön által meghatározott címre.
Külföldi adattovábbítás: nem történik külföldre adattovábbítás.



II.Társaságunk adatkezelésének célja, jogalapja, időtartama

Adatkezelési célok: 
Társaságunk az alábbi célokból végez adatkezelést a jogszabályokkal összhangban:
•A honlapon nyújtott szolgáltatások teljesítése, 
•lehetséges ügyfelek számára marketingtevékenység
•szerződéses partnerek kapcsolattartói adatainak kezelése a szerződés teljesítése céljából
•ügyfelek megrendeléseinek teljesítése•A honlap használatának elemzése
•törvényben meghatározott kötelezettség teljesítése céljából

Adatkezelés jogalapja:
•a számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont 
•kapcsolattartás: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont. A partnererek munkavállalóinak, alkalmazottainak adatai esetében az adatkezelés jogalapja, érdekmérlegelés. Az adatkezelő jogos érdeke: üzletmenet folytonosság. 
•munkavállalók adatainak kezelése: GDPR 6. cikk (1) bekezdés b), c) pontok. 
•szerződéses partnerek adatainak kezelése: jogalap GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont 
•Marketing tevékenység: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont. 
•Marketing tevékenység céljából facebook oldal is üzemel, azonban önálló adatbázis létrehozása, profilalkotás nem történik. 
•on-line regisztráció jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont 
•biztonsági kamera üzemeltetése jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont. Az adatkezelő jogos érdeke: vagyonvédelem, munkavállalók esetében az Mt.-ben meghatározott munkáltatói jogos érdek. 

Az érintett személyes adatainak jogos érdek alapján történő kezelése esetén érdekmérlegelést végzünk, melynek során:
-beazonosítjuk és rögzítjük a jogos érdeket
-beazonosítjuk és rögzítjük az érintett érdekeit és jogait
-szükségesség és arányosság, a célhoz kötöttség, adattakarékosság, korlátozott tárolhatóság elve alapján mérlegelés  
-tájékoztatjuk az érintettet az érdekmérlegelésről

Az érintettnek tiltakozási joga van, mely alapján a személyes adatot nem kezeljük tovább, kivéve, ha az adatkezelést kényszerítő ok indokolja (pl. munkaviszonnyal összefüggésben szükségszerűen kezelendő adatok esetén)

Nem áll fenn kényszerítő indok direkt marketing esetén, tiltakozás esetén az adatokat törölni kell. (Direkt marketingbe tartoznak azok a reklámok, amelyek közvetlenül keresik meg potenciális ügyfeleiket. Ez történhet elektronikus úton, telefonhívással, postán keresztül stb. Minden egyes módszerre speciális szabályok is érvényesek. Az érintett itt a reklám címzettje lesz, azaz az a személy, akihez a reklám eljut, illetve irányul. Az érintett személyes adatait pl. egy honlap vagy webáruház üzemeltetője kezelheti.)


Az adatkezelés időtartama:
A számlákat jogi kötelezettség miatt legalább 8 évig megőrizzük. A számlakiállítás alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje 8 év.A munkaviszony alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje: 50 év.A kapcsolattartás céljából megadott adatok megőrzési ideje a kapcsolat megszűnését követő 1 év.Szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrzése: 5 év.

III.Érintetti jogok:
A személyes adataihoz kapcsolódóan az érintettnek a jogszabályban meghatározott jogai vannak. 
Érintetti jogok:
a)hozzáférési jog (adatok megismerése, az a tény, hogy történik-e adatkezelés);
b)amennyiben egy adat elavult vagy helytelen, ennek kiigazítása;c)törlés (kizárólag a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén); 
d)az adat kezelésének korlátozása;
e)a személyes adatok direkt marketing célokra való használatának megtiltása;
f)személyes adatainak harmadik személy szolgáltató számára történő átadása, vagy ennek megtiltása; 
g)bármely az adatkezelő által kezelt személyes adatról másolat kérése; vagy
h)tiltakozás a személyes adat használata ellen.

 

IV. Adatvédelmi incidens:
Az adatbiztonság olyan sérülése, mely a kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Társaságunk biztosítja az adatkezeléshez kapcsolódó kockázat mértékének megfelelő adatbiztonságot, melynek sérülése esetén késedelem nélkül, de legkésőbb a tudomásra jutástól számított 72 órán belül adatvédelmi tisztviselőnk, vagy ennek hiányában az adatkezelő/adatfeldolgozó vagy képviselője bejelentést tesz a felügyeleti hatóságnak és tájékoztatja az érintettet is. 

Társaságunk az adatvédelmi incidens tudomására jutását követően haladéktalanul megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket az adatvédelmi incidens alapját adó sérülés megszüntetése, helyreállítása céljából.Az érintettet értesítjük a megtett intézkedésekről és azok eredményéről.


V.Jogorvoslati tájékoztatás:
Magyarországon az adatvédelmi felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (továbbiakban: NAIH, címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, e-mail címe: ugyfelszolgalat@naih.hu). Az érintett panaszt nyújthat be a NAIH-hoz amennyiben álláspontja szerint a rá vonatkozó személyes adat kezelés nem felel meg a jogszabályi kötelezettségeknek.  A NAIH döntése ellen bírósági felülvizsgálat kezdeményezhető.


VI.Tájékoztatás a nyilvántartásokról:
Társaságunk az adatok kezelését és feldolgozását jogszerűen, átláthatóan és ellenőrizhetően végzi, mely célok elérése érdekében az alábbi nyilvántartásokat vezeti:
Kelt:Budapest, 2018. május 25.


Vichnalek Zsolt ügyvezető - WIP Kft


Hasonlít
Vásárlás folytatása Összehasonlít

hozzáadva a kívánságlistához.

Vásárlás folytatása Kívánságlistám