Vércukor határértékek

Egészséges szervezetben a nemzetközi normáknak megfelelően a vércukor értékének éhgyomorra 4–5,5 mmol/l között kell lennie, az étkezést követően pedig nem haladhatja mag a 8 mmol/l-t. Két órával az étkezés után az eredeti értékre kell visszaállnia a vércukorszintnek.

A mérési eredmények kívánatos értéktartományai (forrás: Magyar Diabetes Társaság konszenzus konferenciája [2007] a vércukor-önellenőrzés gyakorlati szempontjairól):

  • 1-es típusú cukorbetegeknél:
    • éhgyomor / étkezések előtt: 4,0–7,0 mmol/l
    • étkezést követően 60–90 perccel: 6,5–9,0 mmol/l
    • étkezést követően 120 perccel: 6,0–8,0 mmol/l

  • 2-es típusú cukorbetegeknél:
    • éhgyomor / étkezések előtt: 4,0–7,0 mmol/l,
    • étkezéseket követően 90 perccel:

Hasonlít
Vásárlás folytatása Összehasonlít

hozzáadva a kívánságlistához.

Vásárlás folytatása Kívánságlistám