Vércukor mérés - a mintavétel (szúrás) menete

A vércukorszint méréséhez szükséges vérmintát az ujjvégről vagy fülcimpáról vehetjük. Ezeken a helyeken hajszálérből (kapilláris) nyerünk vért. A vénás érből vett vér cukortartalma átlagosan 30%-kal lenne magasabb, mint a kapillárisból vett mintáé! A vérvételhez a gyártók a készülékhez mellékelnek egy ujjszúró eszközt (vérvételi lándzsa, ujjbegyszúró), mellyel gyakorlatilag fájdalom nélkül nyerhető vérminta.

Az ujjbegy vérerekben gazdag oldalsó részét szúrjuk a körömtől 2-3 mm-re. Itt kevésbé fájdalmas, és hosszú távon sem károsítja a tapintóképességet. Az ujjbegy közepe a finomtapintás helye, ezt kíméljük. Minden vizsgálatkor másik ujjunk másik oldalát szúrjuk meg, így csak ritkán kerül sor ugyanarra.

Vércukor mérés mintavétel hely

Az érzőidegekkel sűrűn átjárt terület miatt nem mindegy, hogy milyen mély szúrást hozunk létre, és nem mindegy, hogy mekkora fájdalmat keltünk – gondoljunk a gyerekekre, akiknek bizonyára okkal ellenszenves a legkisebb „szuri” is. A korszerű ujjbegyszúró speciális élesítésű tűjének szilikonos bevonata egyrészt jobb csúszást biztosít, másrészt kevésbé ingerli az idegvégződéseket. Nem tépi fel a bőrt, így a szúrás helye szinte azonnal és heg nélkül gyógyul. A több fokozatban beállítható fej lehetővé teszi, hogy a bőr típusa és a vércukormérő igénye szerint, egyénre szabottan lehessen módosítani a szúrásmélységet.


Hasonlít
Vásárlás folytatása Összehasonlít

hozzáadva a kívánságlistához.

Vásárlás folytatása Kívánságlistám